Els teus amics i amigues, feligresos, veïns, familiars, companys, et recordem vivament. I volem aprofitar aquesta eina per compartir moments, experiències, records... de tot allò que ens has aportat.

dimarts, 20 de novembre del 2007

En acabar el curs, un agraïment molt especial!

Hola us envio l'editorial publicada en el Full Parroquial de la nostra parròquia de Santa Engràcia i escrit pel propi Josep M. i que va sortir el passat mes de juliol. Espero que la trobeu interessant. Gràcies, Carles Benito
El mes de juny que tot just hem acabat, és un mes d’avaluacions i revisions, mirar enrere, com ha anat el curs, en què podem millorar. És un temps de celebracions, quasi cada grup i activitat acabem amb una celebració, de vegades amb la celebració de l’Eucaristia en el grup, sovint amb un berenar, sopar o dinar. També és el moment de mirar endavant, d’apuntar alguna idea per al curs vinent... Voldríem ajudar-nos a viure amb realisme el moment present d’església i de societat, sense enyorances del passat, buscant de dur a terme la nostra missió evangelitzadora ara i aquí, partint dels que som, com les primeres comunitats, també reduïdes però plenes de la vitalitat de l’Esperit. Per una vegada deixeu-me abusar del privilegi d’haver d’escriure cada mes aquest full per expressar un sentiment molt personal d’agraïment, a tota la comunitat, a moltíssimes persones i grups, i als companys capellans. En començar el curs us comunicava el meu estat de salut, un càncer, en aquells moments els oncòlegs ja començaven a parlar dels bons resultats de la medicació totalment nova que estava prenent, però vosaltres mateixos vèieu els efectes secundaris de la medicació (cansament, dolor a les articulacions...). Des d’aquell moment són incomptables les mostres d’afecte i la disponibilitat a fer-m’ho tot més fàcil. Quants i quants petits detalls al llarg del curs, quants petits i grans serveis m’han permès arribar a final de curs, sí, molt millor que quan vam començar. Entre tots heu fet possible que la comunitat es ressentís el mínim de la meva situació personal. Potser sí que algunes coses... però a partir d’això vull mirar el futur amb la mateixa il·lusió i agraïment que miro el passat, entre tots farem possible la comunitat que volem, entre tots respondrem generosament a la crida que Jesús ens continua adreçant personalment i comunitàriament, a cadascú des de la nostra situació “aneu, jo us envio”.

És un gran regal poder viure una malaltia, en aquest cas un càncer, tant i tant acompanyat... des del primer moment quan encara ningú no en sabia res, per la família i després per al comunitat, pels amics... des de la fe units en la pregària, i des de l’estimació com una font constant d’energia. Fins que un no ho viu en la pròpia pell potser costa d’entendre, però també un regal sentir-te fent camí amb moltes persones que viuen la mateixa situació o situacions semblants.

Moltíssimes gràcies a tots!

Full Parroquial Parròquia de Santa Engràcia

Juliol/agost del 2007