Els teus amics i amigues, feligresos, veïns, familiars, companys, et recordem vivament. I volem aprofitar aquesta eina per compartir moments, experiències, records... de tot allò que ens has aportat.

diumenge, 25 de novembre del 2007

Un sopar emotiu

Ja ens hem vist. El passat 22 de novembre, ens vam trobar una cinquantena de persones (alguns dels seus germans, companys capellans, gent de l'ACO i de la JOBAC, del barri...) a l'escola de l'Infant Jesús, a Gràcia, per recordar en Josep M. La veritat és que va ser un acte molt senzill: un sopar fred, un "powerpoint" (que podeu baixar-vos d'internet des d'aquest mateix bloc), un compartir emocionats, a voltes divertits, sempre vitals, records d'en Josep M. i de l'empremta que ha deixat en el barri i que ha fet que, persones ben allunyades de la fe, hagin expressat la pèrdua d'un punt de referència. Vam compartir escrits que ens havia fet, vam recordar com, malgrat el seu oficial refús de les noves tecnologies i la peça de museu en forma d'ordinador que utilitzava, feia servir el correu electrònic per compartir pregàries i per acompanyar les persones, preparava acuradament reunions, celebracions i homilies, i, quan estava massa malalt per aguantar segons quins ritmes es feia present amb curtes visites, o trucades, o correus. Vam lamentar que la seva manca absoluta de protagonisme l'hagués portat a evitar publicar algunes de les coses que escrivia i vam pensar que estaria bé que algun dels seus antics companys mirés si hi hauria materials publicables.
I, acompanyats per la guitarra d'en Xavier Morlans, vam acabar cantant. En el bloc trobareu l'escrit que ens va llegir en Jaume, "el bessó", en nom de la família. I també algunes fotografies que ens van portar la Teresa Cuxart i en Salvador Clarós: vam quedar paradíssims en veure un Josep M. en sotana en un sopar "de gala" a les èpoques de la JOBAC ("Vivir para ver!"). Finalment vam distribuir uns punts de llibre com a record. Si algú vol fer-ne per al seu grup o per al que sigui, se'ls pot baixar des d'aquest mateix bloc.