Els teus amics i amigues, feligresos, veïns, familiars, companys, et recordem vivament. I volem aprofitar aquesta eina per compartir moments, experiències, records... de tot allò que ens has aportat.

dimarts, 20 de novembre del 2007

Gelat de torró de Josep M. Puxan

La família Puxan, que quasi tots els estius ens reunim per dinar a Canet de Mar, gaudíem d'un gelat de torró que preparava cada any en Josep Maria. Jo en conservo la recepta que em va escriure, i ara que ve Nadal, podem guardar un d'aquests torrons de xixona (que triguen tant a caducar) per fer-ne gelat a l'estiu.
Fórmula 1
½ litre de crema (potax, royal...) Una vegada feta, no cal deixar-la refredar del tot) s'hi afegeix el torró esmicolat. Quan estigui fred es posa a la nevera, o directament al congelador. Al cap d'una hora o hora i mitja, haurà començat a cristalitzar, es treu i es remena bé i s'hi ha d'afegir 200 g. de nata muntada. Es pot tornar a remenar al cap d'una hora i ja deixar-ho.
Fórmula 2 400g de nata muntada S'hi barregen 3 rovells d'ou i seguidament el torró esmicolat. Després les clares a punt de neu (que s'han d'incorporar suaument). Es posa al congelador... i ja està llest. S'hi pot afegir un raig de conyac. Salutacions. Francesc Balagué