La família Puxan, que quasi tots els estius ens reunim per dinar a Canet de Mar, gaudíem d'un gelat de torró que preparava cada any en Josep Maria. Jo en conservo la recepta que em va escriure, i ara que ve Nadal, podem guardar un d'aquests torrons de xixona (que triguen tant a caducar) per fer-ne gelat a l'estiu.
Fórmula 1
½ litre de crema (potax, royal...)
Una vegada feta, no cal deixar-la refredar del tot) s'hi afegeix el torró esmicolat.
Quan estigui fred es posa a la nevera, o directament al congelador.
Al cap d'una hora o hora i mitja, haurà començat a cristalitzar, es treu i es remena bé i s'hi ha d'afegir 200 g. de nata muntada.
Es pot tornar a remenar al cap d'una hora i ja deixar-ho.
Fórmula 2
400g de nata muntada
S'hi barregen 3 rovells d'ou i seguidament el torró esmicolat.
Després les clares a punt de neu (que s'han d'incorporar suaument).
Es posa al congelador... i ja està llest. S'hi pot afegir un raig de conyac.
Salutacions.
Francesc Balagué
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada